De workshop Wilde Saucijzen is mijn najaars-workshop. Met de kerst in aantocht vin ik het wel leuk om eens een hele workshop te wijden aan het verwerken van het vlees van wild tot iets worstelijks. Bij de workshop wilde saucijzen beperken we ons niet tot gewoon saucijzen. Het is eigenlijk een combinatie-workshop: we maken zowel verse worsten (saucijzen) als droge worsten (charcuterie).

In de workshop leer ik je in een uurtje of 3 de ins & outs van het maken van zowel verse al droge worsten. Ik geef de workshops in mijn eigen worstmakerij. Maar, als je dat liever hebt, kan zo'n workshop ook plaats vinden bij je thuis of op je bedrijf.

Bij de workshop Wilde Saucijzen werken we veel met kruiden en specerijen die mooi bij wild passen. Dat zijn verse én droge varianten. En ook andere smaakmakers staan voor je klaar. Die geven de worsten nét dat extraatje!

Bij de workshop Wilde Saucijzen maken krijg je: 

  • uitleg over worst: geschiedenis, bereiding en verpakking;
  • info over alle griezeligheden die het aangename leven kunnen verzieken of zelfs verkorten én hoe je die de baas kunt;
  • alle snij- en hakwerktuigen en andere hardware om worst te kunnen maken;
  • voldoende wild vlees om een ruime hoeveelheid worst te kunnen maken;
  • de verpakking van die worsten (de darmen dus);
  • alle overige ingrediënten;
  • een boekwerkje met beproefde recepten van worsten die gemaakt gaan worden;
  • een gegarandeerde afkeer van slagers- en supermarktgrillworstjes.

De worsten krijg je na afloop van de workshop meteen mee naar huis.