BBQ-worsten zijn een variatie op verse worsten. Eigenlijk dus gewoon saucijzen. Alleen, je braadt ze niet in de pan. Je grillt ze -voorzichtig!- op je BBQ. Óf, allerlekkerst, je gaart ze rustig in je smoker.

In een workshop BBQ-worst maken leer ik je in een uurtje of 3 de ins & outs van BBQ-worst maken. De workshops geef ik in mijn eigen worstmakerij. Maar, als je dat liever hebt, kan zo'n workshop ook plaats vinden bij je thuis of op je bedrijf.

Bij de workshop BBQ-worst werken we veel met verse kruiden en specerijen. Maar ook andere smaakmakers staan voor je klaar. Die geven de worsten nét dat extraatje waardoor je steeds maar weer je Q aan wilt gaan steken!

Worsten die bij de workshop op het programma staan, zijn o.a. de Jalapeño Cheddar Sausage, de Texas Hotlink, de New Orleans Sausage, de Mexicaanse Chorizo. Stuk voor stuk worsten die het goed doen op festivals waar ik met mijn smoker catering doe.

Bij de workshop BBQ-worst maken krijg je: 

  • uitleg over worst: geschiedenis, bereiding en verpakking;
  • info over alle griezeligheden die het aangename leven kunnen verzieken of zelfs verkorten én hoe je die de baas kunt;
  • alle snij- en hakwerktuigen en andere hardware om worst te kunnen maken;
  • voldoende scharrelvarkensvlees (de basis, ik houd rekening met eetregels) om per tweetal een ruime hoeveelheid worst te kunnen maken;
  • de verpakking van die worsten (de darmen dus);
  • alle overige ingrediënten;
  • een boekwerkje met beproefde recepten van worsten die gemaakt gaan worden;
  • een gegarandeerde afkeer van slagers- en supermarktgrillworstjes.

De worsten krijg je na afloop van de workshop meteen mee naar huis.

We sluiten de workshop af met het bakken (helaas heb ik geen BBQ-mogelijkheid in de worstmakerij…) van de gemaakte BBQ-worsten. We proeven die onder het genot van een wijntje of een biertje. Of een frisje, als je de bob bent.