Ik ben geen slager/worstmaker ‘van huis uit’. Ik werkte voorheen een kleine 30 jaar in de sociale sector. Het Rotterdamse jongerenwerk, om precies te zijn. Begon in een buurthuis, koos na een paar jaar voor het werken op straat met jongeren en buurtbewoners en eindigde mijn loopbaan in management- en beleidsfuncties.

Ergens rond de eeuwwisseling ging ik uit hobby worst maken. Worsten als vleesgerechtjes. Ik bedacht gewoon zelf wat lekker is. Liet me inspireren door de 170 culturen en keukens die mijn stad rijk is.

Een jaar of 10 later maakte ik het óók tot mijn beroep.

Vanuit het maken van worsten leerde ik van een bevriende slager het verwerken van hele varkens. Daarmee maakte ik de slag van worstmaker naar slager. En begon ik zelf rechtstreeks bij boeren dieren in te kopen. Goedgeboerd Nederlands vee, dat is het uitgangspunt. Dieren die minimaal ‘scharrel’ moeten zijn. Dierenwelzijn is namelijk een belangrijke waarde voor mij. Daarnaast schuw ik het verwerken van wild niet. Als dat maar weidelijk bejaagd is.

Daarmee sta ik garant voor een uitgebreid assortiment vlees, worst en vleeswaren. En ik kan je er bij vertellen welke boer of jager het dier leverde waarvan jóuw stukje vlees afkomstig is.