• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Workshop BBQ-worst

BBQ-worsten zijn een variatie op verse worsten. Eigenlijk dus gewoon saucijzen. Alleen, je braadt ze niet in de pan. Je grillt ze -voorzichtig!- op je BBQ. Óf, allerlekkerst, je gaart ze rustig in je smoker.

Bij de workshop BBQ-worst werken we veel met verse kruiden en specerijen. Die geven de worsten nét dat extraatje waardoor je steeds maar weer je Q aan wilt gaan steken!

Bij de workshop BBQ-worst maken krijg je: 

  • uitleg over worst: geschiedenis, bereiding en verpakking,
  • info over alle griezeligheden die het aangename leven kunnen verzieken of zelfs verkorten én hoe je die de baas kunt,
  • alle snij- en hakwerktuigen (de Porkert vleesmolen) en andere hardware om worst te kunnen maken,
  • voldoende biologisch varkensvlees (de basis, we houden rekening met eetregels) om per molenbemensing zo'n 2 kilo worst te kunnen maken,
  • de verpakking van die worsten (de darmen dus),
  • de overige ingrediënten,
  • een boekwerkje met beproefde recepten van worsten die gemaakt gaan worden,
  • een gegarandeerde afkeer van slagerseenheidsworst.

De worsten krijg je na afloop van de workshop meteen mee naar huis.

Ik geef de workshops bij een andere Rotterdamse voedselproducent: stadslandbouwbedrijf Uit Je Eigen Stad. Maar, als je dat liever hebt, kan zo'n workshop ook plaats vinden bij je thuis of op je bedrijf.