• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Workshop Verse Worst

Verse worst is de allersimpelste manier om kennis te maken met het maken van worst. Binnen een uur of 3 zit je aan tafel met een gebakken exemplaar van je eerste allerzelfst gemaakte worstje. 

 

worstWild Vleesch geeft je die kans. In een workshop verse worst maken leer ik je in een uurtje of 3 de fijne kneepjes van verse worst maken. De workshops geef ik bij een andere Rotterdamse voedselproducent: stadslandbouwbedrijf Uit Je Eigen Stad. Maar, als je dat liever hebt, kan zo'n workshop ook plaats vinden bij je thuis of op je bedrijf. 

Bij de workshop worstmaken krijg je: 

uitleg over worst: geschiedenis, bereiding en verpakking,

info over alle griezeligheden die het aangename leven kunnen verzieken of zelfs verkorten én hoe je die de baas kunt,

alle snij- en hakwerktuigen (de Porkert vleesmolen) en andere hardware om worst te kunnen maken,

voldoende biologisch varkensvlees (de basis, we houden rekening met eetregels) om per molenbemensing zo'n 2 kilo worst te kunnen maken,

de verpakking van die worsten (de darmen dus),

de overige ingrediënten,

een boekwerkje met beproefde recepten van worsten die gemaakt gaan worden,

een gegarandeerde afkeer van slagerseenheidsworst,

door mij gemaakte worst en andere vleeswaar en nog wat andere snacks om te snaaien terwijl ik je worstwijzer maak dan je ooit was.

 

De verse worsten krijg je na afloop van de workshop meteen mee naar huis. 

 

We sluiten de workshop af met het bakken van de gemaakte verse worsten. We proeven die onder het genot van een drankje en wat bijgerechten.

 

 

Meer weten of je meteen inschrijven? Bel 06-21716370 of stuur een mailtje!